اصلیترین رویکرد در تقسیمبندی وبسایتها، استاتیک یا داینامیک بودن آنهاست. به طور ساده میتوان گفت که منظور از سایت استاتیک سایتی است که اعمال تغییرات در آن دارای محدودیت است. بر عکس، سایت داینامیک دارای قابلیت تغییرپذیری در سطوح کاربری مختلف است.
در طراحی سایت استاتیک محتوای سایت پیش از راهاندازی آن جمعآوری میشود و در اختیار طراح سایت قرار میگیرد. این نوع وبسایتها دارای پنل مدیریت نیستند و هرگونه تغییر در آنها تنها توسط تیم طراح سایت امکانپذیر است. مسلماً هزینه طراحی سایت استاتیک به مراتب پایینتر از طراحی سایت داینامیک است؛ اما در صورت نیاز به اضافه کردن مطلبی به وبسایت، مدیر سایت باید مبلغی را به شرکت طراح سایت پرداخت نماید تا محتوای جدید در سایت گنجانده شود. این نوع وبسایتها بیشتر به منظور معرفی کالاها و خدمات مورد استفاده قرار میگیرند.
برخلاف سایتهای استاتیک، سایتهای داینامیک دارای پنل مدیریت هستند و هر شخصی که به اطلاعات کاربری دسترسی دارد میتواند تغییراتی در سایت اعمال کند. بروزرسانی این سایتها آسان و بدون هزینه است. طراحی سایت داینامیک به دلیل کاربرد به مراتب بالاترش، نسبت به طراحی سایت ایستا پرتقاضاتر است. امروزه اکثر سایتهای موجود در دنیای وب، داینامیک هستند. بسیاری از سایتهای خبری، آموزشی، فروشگاهی و سایتهایی که دارای سیستم ثبتنام میباشند، از این نوعاند.
انتخاب روش طراحی سایت وابسته به رویکرد مدیر سایت و نوع خدماتی که قرار است در سایت ارائه شود، است. بر این اساس در ادامه برخی از مزایا و معایت وبسایتهای ایستا و داینامیک بیان شده است که میتواند در تصمیمگیری مدیران وبسایت مفید باشد.
مزایای طراحی سایت استاتیک عبارتند از:
معایب طراحی سایت استاتیک شامل موارد زیر است:
مزایای طراحی سایت داینامیک عبارتند از:
معایت طراحی سایت داینامیک شامل موارد زیر است: