وردپرس یکی از محبوبترین سیستم های مدیریت محتوای متن باز و رایگان است که به وسیله آن می توان انواع وب سایت را ایجاد نمود. بسیاری از کسب و کارها برای طراحی وب سایت از وردپرس استفاده می کنند. برای نمونه مجله خبری دیجی کالا را میتوان نام برد.
در ادامه آموزش و نکات لازم در مورد طراحی سایت وردپرس خدمتتان ارائه میشود.
طراحی سایت با وردپرس مزیتهای زیادی که دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم:
سیستم مدیریت محتوای وردپرس کاملا متن باز و رایگان است و به آسانی میتوانید از سایت رسمی wordpress.org آن را دانلود و بر روی هاست نصب نمایید.
یادگیری و کار با پنل کاربری وردپرس بسیار ساده و آسان است و به راحتی میتوانید از امکانات متنوعی که دارد استفاده نمایید.
انواع پلاگینهای پولی و رایگان با اهداف مختلف و تنوع بسیار زیاد در وردپرس وجود دارد.
قالبهای بسیار زیبا در طرحهای متنوع به صورت رایگان و پولی و کاملا واکنشگرا جهت دانلود در دسترس است.
بروزسانیهای منظم و جامعه توسعه دهندگان بسیاری که وردپرس دارد، باعث شده تا این سیستم مدیریت محتوا از امنیت بالایی برخوردار باشد.
رعایت اصول سئو، کد نویسی صحیح و وجود پلاگینهای قدرتمند سئو از دیگر مزیتهای وردپرس است.
با سیستم مدیریت محتوای وردپرس میتوانید یک سایت شرکتی، خبری یا فروشگاهی ایجاد کنید. با نصب پلاگین های مختلف امکان ایجاد انواع وب سایت مانند چند فروشندگی و دایرکتوری نیز وجود دارد.
در این بخش به صورت کوتاه، آموزش طراحی سایت با وردپرس به همراه نکات مفید ارائه میشود.
دامنه یا دامین در واقع نام سایت شما در فضای مجازی است. دیگران شما را با این نام در اینترنت میشناسند و برای مراجعه به وب سایت یا فروشگاه شما همین نام را جستجو میکنند. برای مثال دامنه سایت آلماتک، almaatech.ir است.
نکات مهم در انتخاب دامنه:
برای انتخاب نام دامنه دقت زیادی به خرج دهید. نام دامنه نشان دهنده هویت شما در فضای مجازی است و باید با تفکر و بررسی زیاد انتخاب شود. تغییر نام دامنه در هر زمانی ممکن است، ولی این تغییر میتواند باعث هدر رفتن بخش عظیمی از انرژی و زمان شما شود.
هاست فضایی است که در اختیار شما قرار میگیرد تا بتوانید سیستم مدیریت محتوا، اطلاعات و محتوای مورد نظر خود را در آن ذخیره کنید تا کاربران از سراسر وب به آن دسترسی داشته باشند.
نکات مهم در خرید هاست:
نصب وردپرس بسیار آسان است، و تنها موضوعی که وجود دارد مراحل قبل از نصب است که در ادامه توضیح می دهیم. قبل از اجرای مراحل زیر لازم است تا به سایت رسمی وردپرس مراجعه نموده و این سیستم مدیریت محتوای محبوب را دانلود کنید.
با توجه به اطلاعاتی که از شرکت میزبانی وب دریافت نمودهاید، وارد کنترل پنل هاست شوید. شرکت های مختلف کنترل پنل های متفاوتی مانند دایرکت ادمین یا سیپنل ارائه می دهند. با این حال روند و مراحل کاری تفاوتی با یک دیگر ندارند.
به بخش “مدیریت mysql” مراجعه نموده و در صفحه بعد بر روی گزینه ی “ایجاد یک بانک اطلاعاتی جدید” کلیک کنید تا بانک اطلاعاتی شما ایجاد شود.
در صفحه بعد نام بانک اطلاعاتی، نام کاربری بانک اطلاعاتی و رمز عبور مورد نظر را وارد نموده و بر روی دکمه ی “ایجاد” کلیک کنید.
در تمام مراحل از رمز عبور های سخت، شامل حروف بزرگ و کوچک، اعداد و علائم خاص، استفاده نمایید.
در نهایت دیتابیس شما ایجاد میشود و شما باید اطلاعاتی را که نمایش میدهد، یادداشت کنید.
برای نصب وارد قسمت مدیریت فایل یا file manager در کنترل پنل هاست شوید. سپس وارد پوشه public_html شوید و با استفاده از دکمه ی “آپلود فایل در دایرکتوری فعلی” در قسمت ابزار فایلهای سیستم در پایین صفحه، فایل زیپ شده وردپرس را بارگذاری نمایید و در نهایت فایل زیپ شده را با کلیک بر روی “Extract” استخراج نمایید.
مراحل زیر را جهت نصب وردپرس انجام دهید:
۱) آدرس سایت را وارد نموده و سپس زبان مورد نظر جهت نصب را انتخاب نمایید.
۲) Site Title را که عنوان سایت شما است وارد نمایید.
۳) Username که نام کاربری شما است را به دلخواه وارد نمایید. (به دلایل امنیتی از نام کاربری admin یا نامهایی که به سادگی قابل حدس زدن میباشد، استفاده نکنید.)
۴) Password, twice: رمز عبور قوی که حداقل ۸ کاراکتر و شامل حروف، اعداد و علامتهای خاص باشد را وارد نمایید.
۵) Your E-mail: ایمیل خود را وارد نمایید.
۶) Privacy: این گزینه از شما اجازه می گیرد که آیا موتورهای جستجو اجازه بررسی محتوای سایت شما را دارند یا خیر.
۷) بر روی دکمه ی “install wordpress” کلیک کنید.
۸) در صفحه ی بعد بر روی دکمه ی “login” کلیک کنید تا وارد صفحه ورود وردپرس شوید.
۹) نام کاربری و رمز عبور را وارد کنید تا وارد پیشخوان وردپرس شوید.
طراحی سایت وردپرسی شما با موفقیت انجام شد و جهت ورود به پیشخوان وردپرس میتوانید از آدرس YourDomain.ir/wp-admin یا YourDomain.ir/wp-login.php استفاده نمایید.