واژه کهنگی به معنای فرسوده شدن چیزیست که باعث کاهش کاراییهای اولیه آن جسم میشود. کهنگی دلیل بر غیر استفاده شدن جسم نیست؛ بلکه این جسم انتظاراتی که پیش از این برای کاربرش برآورده میکرده را از دست داده است. یک مثال خوب برای کهنگی، لباس است. خریدار یک پیراهن به دلیل زیبایی، مجذوب آن میشود. وقتی پیراهن تغییر رنگ دهد و یا نخنما شود، فرد آن را تعویض میکند. به هر حال آن لباس کهنه، همچنان قابلیت استفاده دارد و وظیفهی اصلی پوشاندن را برآورده میکند.
در دنیای تکنولوژی، کهنگی اتفاقی مرسوم به شمار میرود. هر روز شاهد ظهور فناوری جدیدی در جهان هستیم. البته کهنگی در دنیای تکنولوژی صرفاً چیز بدی نیست. برای درک این موضوع کافی است کیفیت تصویر فیلمهای حال حاضر را با فیلمهای ۱۰ سال پیش مقایسه کنید. بسیاری از ما وقتی فیلمهای قدیمی را میبینیم از کیفیت آنها تعجب میکنیم که چطور آن زمان فیلمها را با این وضوح تصویر پایین میدیدیم و از دیدن آن لذت هم میبردیم. پس در دنیای فناوری واژه کهنگی در کنار پیشرفت قرار میگیرد که این بسار خوب است.
در میان کاربران گوشیهای هوشمند، واژه کهنگی بیشتر به شنیده میشود. هر روز کاربران زیادی به دلیل کندی و کاهش عملکرد گوشیشان، دست به تعویض آن میزنند. اما چرا گوشیهای تلفن همراه بعد از مدتی کند میشوند؟ چرا برخی از گوشیها پس از آپدیت سیستم عاملشان کند میشوند؟
امروزه در میان برخی از شرکتها، استراتژی تحت عنوان کهنگی عمدی شکل گرفته است. این استراتژی که از آن استراتژی شیطانی یاد میشود، کاربر را مجبور به تعویض وسیله الکترونیکی خود میکند.
کاربران آیفونهای اپل سالهاست به این موضوع اعتراض دارند که پس از بروزرسانی، گوشی آنها به شدت کند میشود. در حالی که این مشکل در گوشیهای اندرویدی کمتر دیده میشود. اپل سالهاست که در مقابل شکایت کاربران به این موضوع سکوت کرده است. اپل اعلام کرده است که علت کند شدن گوشی پس از بروزرسانی این است که سیستم عامل تشخیص میدهد باتری دستگاه ضعیف شده است و به این دلیل سرعت دستگاه را کاهش میدهد تا عمر باتری آیفون ظرف مدت کوتاهی تمام نشود. اما بسیاری از کاربران این گوشیها عتقاد دارند کهنگی گوشیهای اپل عمدی است.